Oprichting en doel

Oprichting & Doel

De Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht, kort gezegd ASAR, is opgericht in 2014 door Anne Hofman, Vilijam Georgiev en Rachel Rietveld. Zowel vanuit studenten als vanuit de vakgroep Arbeidsrecht aan de UvA ontstond er meer behoefte aan een vereniging die diverse activiteiten zou gaan organiseren. Door zich in te schrijven is het voor studenten van de master mogelijk om meer feeling te krijgen met de praktijk. Wat kan je na de masteropleiding, waar vind je het leuk en wat vind je interessant? Precies om die reden is ASAR voor juridische dienstverleners net zo interessant. Zij bereiken universitair opgeleide studenten die duidelijke interesse in het arbeidsrecht hebben. Zo vinden zij geschikte invulling voor vacatures, kunnen zij hun onderneming op geheel eigen wijze presenteren of kan worden laten zien hoe zij betrokken zijn bij de juridische wereld.


Wat doet ASAR?

ASAR is dé studievereniging voor alle bachelor- en masterstudenten van de VU en UvA die geïnteresseerd zijn in het arbeidsrecht. Niet veel masteropleidingen hebben hun eigen studievereniging, dus dat maakt ASAR en een arbeidsrechtelijke master extra bijzonder! Wij organiseren kantoorbezoeken en masterclasses bij diverse grote – en middelgrote kantoren. Daarnaast bezoeken wij zittingen bij rechterlijke instanties, zoals de Ondernemingskamer, en verzorgen wij lezingen. Op die manier probeert ASAR voor iedereen wat te bieden. Aanmelden voor onze activiteiten is altijd gratis! Uiteraard organiseren wij ook gezellige borrels, waar je zowel de docenten Arbeidsrecht van de VU en UvA, als de medestudenten leert kennen!

Naast een betere impressie van het voorgaande zijn op onze website, Facebook, Instagram en LinkedIn ook diverse vacatures voor studenten te vinden (hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld een werkstudentschap bij een advocatenkantoor). Bovendien sturen wij onze leden maandelijks de nieuwsbrief en de ASAR up2date, die door 2/3 leden verzorgd wordt en waarin een interessant arbeidsrechtelijk stuk of interview is te lezen. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Het lidmaatschap van ASAR is gratis voor studenten van de VU en UvA die een arbeidsrechtelijke master (of privaatrechtelijke master met arbeidsrechtelijke vakken) doen. Uiteraard mogen Amsterdamse (bachelor)studenten die interesse hebben in het arbeidsrecht ook (gratis) lid worden.

Wil jij jezelf ontwikkelen tijdens je studie en meer feeling met de praktijk krijgen? Schrijf je hier dan gratis in!

Onze sponsoren